Korea ékkövei

Scent

2018. január 28.
Műfaj: romantikus, melodráma

Dátum: 2014

Játék idő: 1 óra 40 perc

Ismertető: Kang In Jun Shangaiba utazik, hogy megkeresse barátnőjét. Azonban a reptéren elhagyja a pénztárcáját és az útlevelét. Szóval pénz nélkül kell el lennie egy olyan országban, ahol még a nyelvet sem ismeri. A történet másik főszereplője Zhu Li, aki élete legrosszabb eseményén megy keresztül, hiszen éppen akkor jön rá, hogy 8 év együttlét után a párja megcsalta. A két főszereplő egy véletlen baleset folytán találkozik egymással, és mivel Kang In Jun nem tudja kifizetni a kórházi számlát a nőnek, ezért vállalja, hogy gondoskodik a lányról. Mos, főz és takarít, mint egy bejárónő, miközben nagy erőkkel keresi elkóborolt barátnőjét. 

Főszerepben: Park Shi-Hoo (Kang In Jun), Chen Ran (Zhu Li)


Online: Youtube

Véleményem: Nagyon aranyos film volt. Semmi extra nem volt benne, egy egyszerű, de aranyos és vicces szerelmi sztori volt. Ez az egyszerűség semmit sem ront a film értékén, jó is volt, hogy mindenféle extra csavar nélkül folytak az események, néha jó egy ilyen is. Aranyos volt a két főszereplőnk viszonya. Eleinte nekem Zhu Li kicsit unszimpi volt, elég főnökösködőre sikerült az elején. De aranyos volt, hogy a srác mindent megcsinált neki, amit kért, és közben továbbra is kereste a barátnőjét. Nagyon aranyosan és romantikusan alakultak köztük a dolgok, és szépen lassan szerettek egymásba. A szerelmi szál tényleg nagyon szépen fel volt építve. Elsütöttek néhány poént is, és vicces szituációk is voltak.

Nagyon jó volt nézni, ahogy Zhu Li megmaradt a kínainál, Injun pedig a koreainál. Aztán nagyon aranyos volt a végére, ahogy mindketten próbálták megtanulni a másik nyelvét.

Ami nekem kissé furcsa volt, sőt, idegesítő, mert egy kicsit bekavart a párosunknak, az Min-Jung volt. Úgy a film közepetáján tudtuk meg, hogy a lány szakított Injun-nal, ő pedig nem tudott erről, hisz a levelet nem kapta meg. Zhu Li érthető módon titkolta előtte. Na és mikor a főszereplőink végre egymásra találtak, beállított Min-Jung, hogy hát akármit is írt, ő nem tud lemondani Injun-ról... Hát elég gáz volt, amit művelt, főleg, hogy előtte otthagyta, és szerencsétlen srácnak fél Ázsiát át kellett utaznia miatta. 

De csak ez zavart, minden más nagyon szép volt. Tényleg nagyon aranyos és romantikus filmre sikerült, amit mindenképp meg kell legalább egyszer nézni. A filmben sokat emlegették a tündérmesét, és ez valóban az volt. Édes, romantikus történet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése