Korea ékkövei

Cinderella and Four Knights

2017. szeptember 17.

Műfaj: romantikus, vígjáték

Részek száma: 16

Dátum: 2016

Főszerepben: Jung Il Woo (Kang Ji-Woon), Park So-Dam (Eun Ha-Won), Ahn Jae-Hyeon (Kang Hyun-Min), Lee Jung-Shin (Kang Seo-Woo), Son Na-Eun (Park Hye-Ji)

Ismertető: Eun Ha Won (Park So Dam) egy középiskolás diák, aki arról álmodik, hogy egyszer tanár válik belőle, ám oktatásához pénzre van szüksége. Egy nap segít valakinek, nem sokkal később pedig már egy kastélyban él, három harmadik generációs chaebol unokatestvérrel. Kang Hyun-Min (Ahn Jae Hyun) gazdag, aki azt csinál, amit csak akar, míg Kang Ji Woon (Jung Il Woo) lágyszívű, de magányos és vad. A harmadik unokatestvér, Kang Seo Woo (Lee Jung Shin), énekes-dalszerző, aki igen jól bánik Ha Won-nal. Lee Yoon Sung (Choi Min) pedig az elnök titkára, és testőre. Vajon hogy kerül ki a fiatal lány ebből az izgalmas szituációból? 

Előzetes videó: https://www.youtube.com/watch?v=jx0eNKgNfFc
Véleményem: Már akkor megtetszett ez a sorozat, mikor megláttam a címét. Alapból nagyon szeretem a Disney meséket, és a feldolgozásokat is szívesen nézem, szóval örültem, mikor láttam, hogy Dél-Korea is hozzányúlt a régi meséhez. És milyen jól tették! 
És akkor lássuk is, miért. Nekem már maga az alapfelállás is nagyon tetszett: adott 3 három szuper-helyes, de annál beképzeltebb srác, akik összeakadnak a totálisan ellentétesen működő női párjukkal. Eun Ha-Won egy kedves, jószívű lány, aki remekül gondoskodik önmagáról, hisz a családja konkrétan a létezését is utálja. Nagyon örültem, amiért nem egy állandóan nyavalygó főszereplőt kaptunk, hanem egy pozitív, állandóan mosolygó lányt, aki azután is fel tudott állni, hogy az élet keményen kihúzta a lába alól a talajt. Szerintem egy nagyon erős karakter volt.

A  sorozat szerintem egy nagyszerű kikapcsolódás, tele remek karakterekkel és színészekkel, akik nagyon szerethetővé teszik az egészet. Tetszett, hogy semmit sem bonyolítottak túl, a történet nem fajult melodrámává, a se veled, se nélküled dolgot sem húzták el olyan sokáig a két fő páros között, hogy az embernek elmenjen a kedve tőle. Amiért én nagy piros pontot adok, és minden hálám érte, hogy a főhősnőnk nem állt neki azon agyalni, hogy a három srác közül melyik iránt érez valamit, és nem kezdte el a megszokott, és rémdühítő játékot játszani, hogy kit is válasszon a fiúk közül? Már az elején felfigyelt egyikükre, és onnantól nem volt megállás, csakis őt látta.


Aki nekem nagyon nem volt szimpatikus, az Hye-Ji. Illetve nem is úgy konkrétan vele volt bajom, hanem a “kapcsolatával” Hyun-Minnal. Amit azok ketten műveltek, attól néha borsódzott a hátam. Félig-meddig megértettem Hyun-Min indokait, aztán pedig a lányét is, de nekem mégis nagyon sok volt. Mert a köztük lévő “se veled, se nélküled”-et olyannyira húzták-vonták, hogy már alig vártam, hogy véget érjenek a közös jeleneteik. Szó szerint fellélegeztem, mikor megoldották a dolgokat, mert már annyira elegem volt kettejükből. Hyun-Minnal önmagában semmi bajom nem voltám, imádtam a karaktert, ő dobta fel az egész sorozatot, de ez a kapcsolat nekem nagyon nem jött be.

Seo-Woo-t kicsit sajnáltam, mert nem kapott valami nagy hangsúlyt a karakter, pedig szerintem a három fiú közül ő volt a legaranyosabb. És hát Eun Ha-Won szegényre egy picike figyelmet sem fordított, pedig milyen imádni való volt... Na de ha nem, hát nem.

Összességében én úgy gondolom, hogy egy nagyon jó sorozat kerekedett ki ebből a meséből. Kellően voltak benne csavarok, amik bár nem világot felforgató fordulatok voltak, de mégis elérték, hogy folyamatosan izguljunk. A romantikus jelenetek nagyon édesek voltak, nem bonyolították túl a történetet és a kapcsolatokat sem (Hye-Ji és Hyun-Min a kivétel). Egy nagyszerű, kellemes élmény volt az a sorozat, bátran ajánlom mindenkinek.5 megjegyzés:

 1. Már elnézést, de a filmbaráton nem lehet megnézni, mivel be kell jelentkezni, de nekem nincs fiókom. A filmezz.eu-n meg nem adja be.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sorozatbarátra meghívó kell, hogy használhasd. Ha van ismerősöd, aki használja, kérd meg, hogy küldjön, vagy írj nekem a bvivikpopfansub@gmail.com emailcímre, küldd el emailcímed, és én is tudok küldeni. A filmezz.eu pedig nem tudom, neked miért nem működik, én meg tudom ott nyitni. :O

   Törlés
 2. Sziasztok! Én is szeretném megnézni, de sajnos nekem sincs ismerősöm, aki meghívót tudna küldeni. Ha van rá lehetőséged küldenél nekem is meghívót?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem már sajnos elfogyott a meghívóm. :/ De bármelyik facebookos csoportba kiírod, valaki biztos lesz, akinek van még, és akkor ott lerendezitek. :)

   Törlés