Korea ékkövei

Strong Woman Do Bong Soon

2019. április 7.
Műfaj: romantikus komédia, thriller, fantasy, akció

Dátum: 2017

Részek száma: 16 +1 kiegészítő

Főszerepben: Park Bo-Yeong (Do Bong Soon), Park Hyun-Sik (An Min-Hyuk) és Ji Soo (In Gok-Doo)

Ismertető: Ez a csaj átlagon felüli. Do Bong Soon herkulesi erővel rendelkező "Herkulány". Tárgyakat roppant darabokra puszta kézzel. Habár Bong Soon egy kecses és elegáns nővé szeretne válni, hogy méltó legyen egy férfi szerelmére, nagy sajnálatára nem tudja tagadni szuper erejét. A különleges képességének hála Ahn Min Hyuk testőrévé válik, aki egy videójátékokat gyátró cég igazgatója. Bong Soon gyerekkori barátja In Gook Doo Általános Iskola óta bele van zúgva titokban. Vajon hogy fog reagálni, ha megtudja, hogy szikra pattant ki Min Hyuk és Bong Soon között?De ha mindez nem lenne elég, egy sorozatgyilkos is rettegésben tartja a környéket, amibe Bong Soon akarva-akaratlanul is belekeveredik.Véleményem: Fogalmam sincs, hogyan álljak neki ennek a véleményezésnek. Már legalább egy hónapja befejeztem a sorozatot, de még csak most jutottam el idáig, mert nem is tudom, hol kezdjem. Talán azzal kéne, hogy mekkora hülye voltam, hogy nem néztem meg hamarabb a sorit. Ti már mind biztos láttátok, mire én eljutottam idáig, de ha mégsem, akkor tartsatok velem!


A történet ugyebár egy rendkívüli lányról szól, akinek szuperereje van: pokolian erős. Kocsikat dobál, egyszerre tíz gengszterrel verekszik, és belehalsz, ha rálép a lábadra. Ez így elég mesebelien hangzik, igaz? Pontosan. Ezért is nem álltam neki a sorozatnak sokáig. Mert valahogy olyan... gagyinak hangzott. Aztán megláttam a romantikus komédiát a műfajai között, és ennek hatására vettem rá magam, mert akkor épp erre vágytam.

Hogy egy sorozat lehet egyszerre komédia és thriller is azt lehetetlen elhinni addig, míg nem láttad ezt. Igen, meglehet csinálni. Persze nem mondom, hogy tökéletes volt, sőt! Az utolsó pár rész egy kissé lelombozta a lelkesedésem. A szerelmi szála a végére elég sok lett, és sokszor előfordult, hogy minden mást ki is szorított, és csak arra fókuszáltak, hogy mennyire szeretik egymást a főszereplőink. Bár az elején nekem egyszerre volt aranyos, és vicces, az utolsó pár részben már tényleg kicsit túllőttek a célon, sokszor több hangsúlyt fektettek erre a szálra, mint a cselekményre, de mivel manapság mindig ezt csinálják, ezért én már hozzászoktam. Ez igazából elkerülhetetlen, és ha ez alapján ítélnénk meg egy sorozatot, akkor iszonyú kevés lenne, amire azt mondhatnánk, hogy jó...

Térjünk vissza a tárgyra. A sorozat tele volt poénokkal, már csak Bong Soon miatt is, de persze Min-hyuk vitte a pálmát, akinek minden megmozdulása poén volt, szóval a komédia jelzőt teljesen megérdemli a sorozat. A szerelmi háromszög (mert hogy van benne) érdekes módon nem lett unalmas, méghozzá azért nem, mert mire eljutottunk oda, hogy kibontakozhasson, addigra már rég el is volt rendezve minden, szóval idő sem volt arra, hogy beleunjunk.

Na de hogy mi tetszett nekem benne a legjobban? Hát a háttérsztori! Komolyan majdnem annyira élveztem, mint egy Gyilkos Elmék részt (és én hatalmas Gyilkos Elmék rajongó vagyok). Adott volt egy srác, aki szó szerint elmebeteg volt, lányokat rabolt el ugyanarról a környékről, ahol Bong Soon is lakott, méghozzá elég gyakran. A környéken élők már rettegtek, hogy mikor csap le újra. Az ügyet Gok-Doo és csapata kapta meg, hogy derítsék fel és kapják el a tettest. Mondanom sem kell, nem sok sikerrel jártak. A tettes okos, ravasz és elmebeteg volt, ami jól tudjuk, hogy egy veszélyes kombó. A készítők ki tudták húzni 14 részig, hogy elkapják a srácot, addigra a legtöbb néző szerintem már velejéig gyűlölte őt, és legszívesebben puszta kézzel fojtotta volna meg. Nem mondom, hogy nem volt sok ez a 14 rész, mert de. Egy kissé elhúzták, kicsit túl sokszor menekült meg a tettes és ezért a rendőrség elég teszetoszának tűnt, amitől meg ideges lettem. A legvégén már azért húzták-vonták a dolgokat, mert a szerelmi szál miatt háttérbe szorult.

Szóval azt tudom nektek mondani, hogy a sorozat eleje iszonyúan jó volt, pörgős, vicces, romantikus, aranyos; de aztán a végére egy kicsit sok volt az egész, és az utolsó pár részt már kevesebb lendülettel néztem, de ettől függetlenül nekem tetszett. A poénok a toppon voltak, és hát Min-Hyukot meg kell zabálni, de tényleg. A sztori a romantikázás közben is folytatódott, és nem voltak unalmas részek, ahol ne történt volna valami, tényleg egyfolytában izgultam. Szóval még ha sokszor sok is volt a szerelmi szálból, akkor is élveztem.

Amit én nagyon szerettem, az az egésznek a hangulata. A poénok, a romantika, a karakterek, a viselkedésük, a párbeszédek, ahogy folytak az események. Ez a sok minden adta a sorozatnak azt a légkört, ami engem minden nap arra ösztökélt, hogy  leüljek, és folytassam. Szóval szerintem egyszer mindenképp megéri megnézni, biztos lesz/van, akinek többször nézős.

2 megjegyzés:

  1. Elég gáz ez a blog! Főleg ez a sok ferde szemű buzeráns köcsög!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor mit keresel itt, kedvesem? Kívül tágasabb. ^^

      Törlés