Korea ékkövei

HIStory: Obsession

2019. január 28.
Műfaj: romantikus, BL

Ország: Kína

Dátum: 2017

Részek száma: 1 (1 órás)

Főszerepben: He Bernard (Jiang Jin Teng) és Teddy Ren (Shao Yi Chen)

Ismertető: Shao Yi Chen meghalt egy autóbalesetben, ami közvetve a barátja, Jiang Jin Teng hibája is volt. Shao Yi Chen kap még egy esélyt, és újjászületik 9 évvel korábbra, amikor még nem járt együtt Jin Tenggel. Tanulva az esetből próbálja elkerülni a fiút, nem beleesni ismét, nem megengedni, hogy minden ugyanúgy történjen, ahogy legutóbb, de Jin Teng szinte megszállottá válik a fiú iránt, és Yi Chen nem tud elszabadulni tőle.


Online: Viki.com

Véleményem: Na szóval, mielőtt belekezdenék, hadd mondjam el: a HIStory valójában egy 3 rész web-dráma sorozat, mindegyik rész 1 órás, és mindegyik résznek más-más főszereplői vannak, más a történet is. Konkrétan 3 különálló történetet dolgoz fel. Én a 3. részt néztem meg, ez a HIStory: Obsession. A másik két rész annyira nem érdekelt, ezért hagytam ki őket. Ha valakit érdekel, akkor az alábbi címekre kattintva azokat is megnézhetitek: HIStory: My Hero, HIStory: Stay Away From Me. Sajnos én csak angol felirattal találtam meg.

Na, és akkor lássuk is. Ez a rövidke kis rész egy újabb BL (boys love) drámám. A történet központjában Jin Teng és Yi Chen áll, akiknek a szerelmi élete nincsen épp a toppon. Miután Jin Teng 9 évnyi együttlét után teljesen váratlanul bejelenti, hogy elvesz feleségül egy lányt Yi Chen értelemszerűen teljesen kiakad. Elrohan, és egy autóbaleset következtében meghal. Azt hadd mondjam el, hogy ez a jelenet elég gagyira sikerült. Csak azért tudtam túltenni magam rajta, mert nem ez volt a történet lényege. Yi Chen a baleset után kap még egy esélyt, és újjászületik 9 évvel korábbra (vagy más szóval visszamegy 9 évvel korábbra). Innentől pedig nyilvánvalóan dühös Jin Tengre azért, amit tett, hogy játszott vele, hazudott neki. És próbálja távol tartani magát tőle. Olyannyira, hogy hajlandó elégetni a naplóját, ami az "előző életében" annyira imádott, dédelgetett, és annyira fontos volt neki - és persze tele volt Jin Tenggel. Azonban a dolog félresikerül, Jin Teng megszerez pár lapot a naplóból, és onnantól kész. 
Teljesen megszállottá válik. A rész pedig erről a megszállottságról szól. Jin Teng megszállottan vágyik Yi Chenre, meg akarja szerezni, azt akarja, hogy az övé legyen, és ezért bármit megtesz. Yi Chen viszont megszállottan próbálja elkerülni őt, úgy, hogy közben ő maga is akarja a fiút, pedig tudja, mi lesz az egész vége. Amolyan macska-egér játék az egész. 

Nekem nagyon tetszett ez az alap, ez a megszállottság, a kapcsolat, ami kialakult köztük még azután is, hogy Yi Chennek meg kellett halnia a szerelme miatt. Volt benne fájdalom, szerelem, beletörődés Yi Chen részéről, hisz tudta, mi lesz az egész vége, mégsem tudott ellenállni, és küzdelem Jin Teng részéről, aki meg nem tudta, miért taszítja el őt Yi Chen. Ha ebből egy hosszabb sorozatot csináltak volna, vagy esetleg egy saját web-drámát, mondjuk egy 6 részeset, azt is szívesen megnéztem volna, mert lehetett volna még boncolgatni a témát.

De hát így alakult, és a lényeg, hogy a romantika nagyon szép volt, az alaptörténet is jó volt, kissé kiforratlan ugyan a rövid idő miatt, de lehetett érteni, és át lehetett érezni mindent. Biztos vagyok benne, hogy a másik két rész is jó, szóval azokat se hagyjátok ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése