Korea ékkövei

Gangnam Blues (film)

2017. szeptember 21.
Műfaj: akció, politika, történelmi

Időtartam: 135 perc

Dátum: 2015

Főszerepben: Lee Min-Ho (Kim Jong-Dae), Kim Rae-Won (Baek Yong-Ki)

Ismertető: Jong Dae, és Yong Gi egy árvaházban találkoznak és testvérekként nőnek fel egy nyomornegyedben. A házukat lerombolják, és felbérelik őket, hogy rontsanak be egy béke tárgyalás közepére és tegyék azt tönkre. Elkeverednek egymás mellől, és mindketten más bandához kerülnek. Jong Dae az őt felbérelő Gil Soo-hoz és lányához kerül, akik befogadják családtagjuknak. 3 év múlva újra találkozik Jong Dae és Yong Gi de hamarosan rájönnek, hogy ellenséges bandába kerültek, így alkalmanként, titokban találkoznak ès szervezkedni kezdenek, hogy közvetlen feletteseiket a bandában, egymás segítségével kiiktassák és átvegyék a helyüket.

 
Online: Filmezz.eu


Vélemény: Hűha, hát ez nehéz lesz. Összességében ez a film egy baromi kemény társadalom kritika, ami tökéletesen bemutatja az akkori és a mostani hierarchiát is. Míg a gengszterek az életüket kockáztatva és vért izzadva végezték el a piszkos munkát, addig a fejesek nőcskékkel körülvéve iszogatták a borukat, és osztogatták az utasításaikat. Az akció jelenetek előtt le a kalappal, nagyon jól sikerültek, öröm volt nézni őket. Én egyébként imádom az akciófilmeket, szóval nálam Jackie Chan gyerekkorom óta kedvenc, szinte az összes filmét láttam, úgyhogy nem kérdés, hogyha akció filmek böki ki a szemem, hát persze, hogy megnézem. Legyen az kínai (mint Jackienél) vagy koreai, vagy akár amerikai. Szóval a lényeg, hogy nagy lendülettel ültem neki ennek a filmnek, gondoltam, megnézek egy jó kis akciót, amin lehet izgulni. Na igen ám, csakhogy az élet nem fenékig tejfel. Merthogy izgulni lehetett, viszont az a helyzet, hogy a film minden pozitív tulajdonsága ellenére elég unalmas volt. Én két lélegzetvételre tudtam csak megnézni: egyik nap nekiálltam, aztán 1 óra után olyannyira eluntam, hogy abbahagytam, és csak két nappal később tudtam rávenni magam, hogy befejezzem, mert kicsit elment a kedvem. Bár az nagyon jól indított, felkeltette a néző figyelmét, de aztán hamar átment unalmasba. Szóval nem olyan volt, mint amire számítottam, de ez nem jelenti azt, hogy nem volt jó. Sőt!


Lee Min-Ho ezzel a szerepével bebizonyította, hogy igenis megállja a helyét az akció filmekbe, és hogy tud ő jó kis szerepeket is kifogni magának, ha akar. Annyira örültem, hogy végre nem diákruhába látom a kedvencemet. Min-Ho-t harcosnak teremtették, ez tény. Nagyon jól áll neki a rossz fiú karakter, és Jong-Dae-ben volt rosszaság bőven. Nagyon szerettem a karakter, a kedvencem lett a végére. Jong-Dae egy fájdalmakkal teli srác, akinek a bátyja jelentette a családot, egészen addig, míg el nem szakadtak egymástól, és két ellenséges bandához nem kerültek. Külön örültem, hogy a család fontossága is megjelent, hisz Jong-Dae Kang Gil-Soo és Kang Sun-Hye személyében végre olyasmit kapott, amije sosem volt: családot. Midennek ellenére nem egy kis nyápic kölyök volt, hanem bizony egy olyan ember, aki nem fél ölni, ha muszáj neki. Szemrebbenés nélkül intézett el mindenkit. Nagyon sajnáltam őt a végére, mert nem azt érdemelte, amit kapott.


Baek Yong Gi, Jong-Dae “bátyja”. Róla nem igazán tudtam eldönteni, hogy gonosz-e vagy sem, de gonosznak mégsem mondanám. Inkább csak gyávának, aki megtett mindent, hogy életben maradjon, és emiatt követett el olyasmit, ami miatt bizony a nézőnek tüske ment a körme alá. De a végén ő sem azt kapta, amit érdemelt. Viszont ha nem így végződik, azt hiszem kevésbé lett volna hiteles a történet.
Azt tudom mondani, hogy bár nagyon soknak tartom ezt a több mint két órát, és bizony vannak unalmas részek, ami miatt a néző elveszíti a kezdeti lendületét, de szerintem megéri megnézni.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése